Čím se baví Japonci

Čím se baví Japonci


·         Origami. Jedna z nejznámějších japonských zábav, ke které nepotřebujete nic jiného než kousek papíru, šikovné prsty a notnou dávku trpělivosti. Většina Japonců se umění skládání z papíru učí už od dětství, kdy začínají s jednoduchými tvary, Mistři origami ale umějí z papíru složit prakticky cokoli, včetně všech možných druhů zvířat a květin. Pokud chcete začít i vy, sežeňte si kus měkkého papíru, který se bude dobře skládat a držet tvar, a na webu je spousta návodů, jak z papíru vytvořit prakticky cokoli.

asijský čaj


·         Ikebana. Přes tisíc let staré japonské umění vazby květin. Do Japonska tuto znalost přinesli budhisté. Každá květina má svou symboliku a význam, a vazba se vytváří tak, aby symboliky jednotlivých rostlin vyvažovaly jedna druhou. Důležitou roli zde tak hraje například výška jednotlivých květin, trny, barvy a další vlastnosti. Ikebana jako celek by měla působit harmonicky, a předat těm, kdo se na ni dívají, nějaký příběh či poselství.

papírové lodičky


·         Čajové rituály. Japonský čaj, zejména bílý a zelený, jsou světově známé. Ve zdejší kultuře ale existuje celý složitý rituál, jak čaj správně pít. Obvykle se provádí s matchou, drceným zeleným čajem, a odehrávají se ve speciálních svatyních. Potřebujete k němu speciální sadu, o kterou se její držitel stará až s nábožnou pečlivostí. Kromě krabičky s čajem a čajové misky tato sada obsahuje i speciální odměrku na čaj, metličku kterou se čaj rozmíchává, a ubrousek. Způsobů, jak celý rituál provádět, je mnoho, ale vždy jsou při něm Japonci tradičně oděni.

asijská ikebana


·         J-pop. Vedle poklidných čajových rituálů působí japonská popová scéna až neskutečně.  Je totiž hodně spjatá s komiksem manga a se seriály anime, a je tedy barevná, hlučná, blýskavá a lehce šílená. Japonci své idoly zbožňují s úctou a intenzitou, která až nahání strach, a ti nejpopulárnější svou oblíbeností a počtem fanoušků a fanynek směle konkurují největším hvězdám západu (mladí Japonci ale prokazují stejnou fanatickou oddanost i zahraničním stars).


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup